Hotellit ja ravintolat

Hotellit ja ravintolat

Hotellien isoin tavoite on majoittaa asiakkaita ja tehdä heidän olonsa mahdollisimman mukavaksi, tähän kuuluu hyvä hotellihuone, mukava ja pehmeä peti ja ennen kaikkea, ruokailu sekä yleensä siihen liittyen hotellin oma ravintola. Yleensä majoitukseen kuuluu jo valmiiksi aamiasbuffet ja lisämaksusta myös lounas ja/tai päivällinen. Jos vaikka lähdet etelään lomamatkalle, löydät matkantarjoajilta myös ”All Inclusive” hotelleja joissa hotelliasukkaalle annetaan ranneke. Tällä rannekkeella ruokailut kuten aamiainen, lounas ja illallinen kuuluu hintaan ja samalla myös kaikki juomat. Joissakin hotelleissa on myös vesipuisto joihin pääsee yleensä tällä samalla rannekkeella. Sama pätee myös hotellien allasbaareihin, joista saa juomia ja pientä purtavaa.

Joissakin All Inclusive hotelleissa on myös spa kylpylä, jossa voi rentoutua altaassa, saunoa sekä käydä hierojalla, näistä kumminkin hieronta on yleensä vain lisämaksua vastaan eli pelkkä ranneke ei käy. Kannattaa katsoa matkaa varaessa, jos hotellilla on kylpylä niin mitä palveluita sieltä saa rannekkeella ja mitkä taas on lisämaksua vastaan. Samalla myöskin kannattaa tarkistaa näiden lisämaksullisten palveluiden hinnasto valmiiksi jos vaikka on kiinnostusta käydä hieronnassa samalla tai muuta vastaavaa. Kylpylän kautta on hyvä mennä puhtaana ja rentoutuneena vaikkapa iltakävelylle ennen nukkumaanmenoa. Myös Suomessa on hotelleja joissa on niin vesipuistoa, spaosastoa, pelihuonetta yms. Täältä löytyy lyhyesti tietoa hotellien ruokailuista ja hotellihuoneista.

Ruokailut

Hotellien aamiainen on yleensä seisova pöytä, josta löytyy keitettyjä kananmunia, erilaisia leipiä ja juustoja, leikkeleitä, jugurttia, muroja, hedelmiä ja paljon muuta. Aamiaisen syötyä on aamukahvia ja teetä myös tarjolla. Lounas ja illallinen on usein samanlaiset eikä kaikissa hotelleissa ole lounasta vaan päivällinen 15-19 aikoihin. Kuten aamiaisella, päivällinen on myöskin yleensä seisova pöytä tyyppinen josta löytyy ruokia laidasta laitaan, esimerkiksi erilaisia lihavaihtoehtoja kuten kala, kana, possu ja härkä. Kalapuolelta löytyy usein lohta, rapuja ja muita mereneläviä matkakohteesta riippuen. Myöskin laaja salaatti valikoima, sekä erilaisia leipiä sekä juustoja. Päivällisbuffetin jälkeen on myös yleensä jälkiruoka buffet mistä löytyy leivoksia joka lähtöön, jäätelöä, suklaata ja monia muita jälkiruokia Usein hotellien ravintoloiden ovella näkyy päivän ruokalista ja monesti myöskin hotellin nettisivuilla mainitaan ruokalista, mutta ravintolalla voi olla erikseen oma nettisivustonsa. Useiden hotellien ravintolat ovat avoinna myös kenelle tahansa muille. Eli ravintolassa voivat syödä sekä hotellin omat asiakkaat ja muualta tulleet asiakkaat.

Hotellihuoneet

Hotellihuoneissa on yleensä iso peti, pöytä, kylpyhuone sekä minibaari. Minibaarista löytyy maksullisia juomia sekä pientä purtavaa, mikäli sieltä ottaa jotain se täytyy kirjata ylös lomakkeeseen joka yleensä löytyy hotellihuoneen pöydältä tai sängyn viereiseltä yöpöydältä. Yleensä myös huoneeseen ekaa kertaa mennessä, löytyy sängyltä myös pieni suklaapala sekä puhtaat pyyhkeet. Kylpyhuoneissa on valmiiksi myös shampoot ja pesuaineet.

Lähes jokaisen hotellin huoneista löytyy myös televisio, joka tarjoaa ajanvietettä iltamyöhäsille. Hotellihuoneissa käy myöskin säännöllisesti siivoojat, mikäli et halua, että siivoja tulee, löytyy huoneista myöskin ”Älä häiritse” kyltti mikä laitetaan ovenkahvaan niin siivojat tietää missä huoneissa ei tarvitse käydä. Matkaa varatessa kannattaa katsoa millaiset huoneet hotellissa on ja kannattaako kenties katsoa muita hotelleja.